Dagens....Sockerkaka med apelsin och fruktyoghurt!
Dagens kaka är en sockerkaka med lite frukt-yogurt och lite pressad apelsin. Pudrad med florsocker, den blev riktigt snygg! Tyvärr har jag ingen kamera :-(
50 g smör
2 ägg
2 dl socker
1 dl fruktyoughurt ( kan ersättas med mjölk/vanlig youghurt/fil )
2 1/2 dl mjöl
1 1/2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
1 msk pressad apelsin
Smält smöret och låt svalna en liten stund, vispa ägg och socker pösigt. Rör ner det smälta smöret och fruktyogurten, tillsätt den pressade apelsinen. Blanda mjöl, vaniljsocker och bakpulver i en separat bunke. Rör sedan ner mjölblandningen. Sikta mjölblandningen om du vill, men det går bra att strunta i det. Grädda i mitten av ugnen i ca 30-40 min, ugnen på 175 grader.
Garnera tex. med florsocker som man kan man pudra snyggt över kakan med en sil. :-)
50 g smör
2 ägg
2 dl socker
1 dl fruktyoughurt ( kan ersättas med mjölk/vanlig youghurt/fil )
2 1/2 dl mjöl
1 1/2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
1 msk pressad apelsin
Smält smöret och låt svalna en liten stund, vispa ägg och socker pösigt. Rör ner det smälta smöret och fruktyogurten, tillsätt den pressade apelsinen. Blanda mjöl, vaniljsocker och bakpulver i en separat bunke. Rör sedan ner mjölblandningen. Sikta mjölblandningen om du vill, men det går bra att strunta i det. Grädda i mitten av ugnen i ca 30-40 min, ugnen på 175 grader.
Garnera tex. med florsocker som man kan man pudra snyggt över kakan med en sil. :-)
Kommentarer
Postat av: Tilde
Låter gott. Ska kanske pröva det då. ;)
Kram
Trackback