Introduktion till universitetsstudier och info om Kulturvetarlinjen.
Den första föreläsningen började kl 11 igår. Den handlade om hur det är att läsa på universitetet och lite om skolans historia, det var intressant men föreläsaren som var en proffessor i praktisk filosofi var väldigt monoton i sitt sätt att prata. Han gick liksom fram och tillbaka och pratade ner i golvet, som om han filosoferade lite för sig själv. :) Den andra föreläsningen kl 13 hette Information om Kulturvetarlinjen/En introduktion till Kulturvetarlinjnen. Den var väldigt matnyttig och praktisk på alla sätt. Vi fick veta hur man tar sig till vissa speciella salar, och vad som kommer att komma på de olika delkurserna och avsnitten. Han var rätt så pedagogisk, ritade till och med upp en bild på tavlan som visade hur många poäng de olika kurserna bestod av, hur lång tid de varade osv. :)
Så här är utbildningen upplagd:
Kulturvetenskaplig Baskurs 30 hp - En baskurs i kulturvetenskap.
Huvudämne 90 hp - Det finns en lång lista ämnen man kan välja här, till exempel Konstvetenskap, musikvetenskap, arkeologi, socialantropologi, teater och dansvetenskap, litteraturvetenskap mm.
Breddningskurs 30 hp - Valfritt ämne!
Tillämpningskurs 30 hp - Kulturvetenskaplig tillämpningskurs med 2,5 veckors praktik + kandidatuppsats.
Studievägledaren berättade att över hälften som studerat på Kvl har fått jobb på sina praktikplatser :-D
Exempel på tidigare studenters praktikplatser är: Dramaten, Moderna Muséet, Dansens hus, Svt, Afabeta bokförlag, Bonniers bokförlag mm. /My
bor på söder--;)