Den stora flytten...

Den stora flytten är stundande! Snart är tiden inne moahahaha!

Sen har jag en annan rolig nyhet! Min syster har gått vidare till sista provet på malmö teaterhögskola! Så imorgon gäller det, då börjar sista provet som varar i tre dagar...spännande, spännande!


Nu sitter jag, ronja och lisa och käkar godis, livet leker HAHA det är underbart, dessutom så fick jag veta idag att jag och roddan får flytta in lite tidigare i lägenheten, den 23 maj blir det! Det betyder att jag kan få undan mina saker härifrån lite fortare - superbra! Och inte nog med det, vi har blivit godkända av hyresföreningen:-D


FLYTT DEN 23 MAJ!

HEJDÅ GAMLA LÄGENHET!


SOVA.......

Fullt upp här.. Jag har precis slutat jobbet för dagen och har en huvudvärk som kan spränga berg jag lovar!
Nu snart bär det av hem till den stökiga lägenheten, en tjej från jobbet flyttar tillfälligt in hos oss så hon ska med mig hem idag och kolla på lägenheten och så. Men fy vad trött jag är idag.... Jag vill hem och SOVA!

Stress syndromet!

Jag är så stressad hela tiden och jag vet egentligen inte varför, jag borde inte vara det....


Det är relativt lugnt på jobbet, det är inte jag som har huvudansvaret för barnen utan vi är flera så det är inte speciellt svårt. Men ändå känner jag mig ofta stressad och pressad. Samhället lägger en hel del press på unga kvinnor. Det är så mycket vi ska klara av i dagens hypersamhälle, det är som lager på lager av synliga plus osynliga krav som man ska leva upp till hela tiden...

Det behöver inte vara så att folk talar om för en att det existerar ett krav ( eller en norm kan vi också kalla det ) men ändå känner vi av dem, de ligger i luften och gör den tjock och svår att andas. Det är skönhetsideal som vi förväntas anpassa oss efter, det står ju i varenda jävla tidning hur kvinnor mellan 20-25 ska klä sig, se ut och bete sig! Tar det aldrig slut?


Räcker det inte med allt annat som är mer påtagliga krav, så som att sköta sin ekonomi, sköta sitt jobb och vara en bra människa! Nej, då ska vi lägga på miljoner av andra osynliga krav på unga kvinnor, vi ska ta hand om barn men fortfarande se bra ut, vi ska sova ut på morgonen så vi inte får ringar under ögonen samtidigt som vi ska ta den där extra timmen innan jobbet för att hinna med sjuhundra lager av smink och hårvårdsprodukter som media säljer och säljer och säljer! Allt det här ska tryckas ner i halsen på oss kvinnor. Jag känner av det här stresssyndromet ju äldre jag blir, den här hetsen efter allt som anses värdefullt i samhället. Ska vi fortsätta springa efter lycka som om vi var fast i ett eckorhjul?!

ungefär en sån här soffa har vi tänkt oss- var tvungen att visa...:P


På jobbet..

Nu är jag på jobbet, och har rast för tillfället. :-) Tänkte hälla i mig tre liter kaffe snart så jag piggnar till en smula,
Jag är som en zombie nu,... gick och la mig alldeles för sent igår. Hur som helst, idag är det kontrakt-på-skrivning som gäller, jag hoppas allt går bra!

På jobbet är allt som vanligt, det har förstås hänt lite sädär..något nytt tema i skolan, en ny årstid de lär sig om, nån unge har fått nya skor :-D ni vet som det blir när man har varit borta nån vecka, mitt jobb är väldigt mycket hit och dit, här och där, överallt på en gång... Det är ju olika ställen/skolor hela tiden. Nu känner jag ju till alla skolorna någolunda så det är inga stora överraskningar, men det är alltid en liten omställning när man pendlar mellan träningsskola för mellanstadiet och sedan fritidshem för att gå vidare till att vara klasslärare i trean!


Men det är roligt, jag är glad att jag har ett jobb att gå till! Nu ska jag dricka kaffe......

LYCKA

Vi har hittat en lägenhet, äntligen! VI skriver på kontrakt imorgon och jag är så himla LYCKLIG. Gjorde ett besök på Ikea idag också, vi stod där och kramades bland alla sängar, kuddar och mönstriga lampor. Äntligen kommer vi att ha ett eget ställe, det är lycka för oss!

Har lite ont i halsen och är svintrött, men det skiter jag i ! Det spelar ingen roll! För vi har fått en lägenhet! :-)

på jakt..

Jag och rodde är på jakt efter lägenhet som ni vet, och idag fick vi iallafall en visning! Det är en tvåa i kirseberg som är på 55 kvm. och en hyra på 4.300 ungefär. Så perfekt om vi skulle få den! Vi hoppas på det!

Sen bär det av hem till lilla simrishamn, där ska vi äta påskmiddag och sånt där man gör under påsken.. Blir kanske en konstrunda också, chansen är nog rätt stor. Men jag får se vad rodde tycker om det, har mina misstankar om att konst inte är hans starka sida :P 

jälla mkb!

Jag letar och letar men hittar inget, ska det vara så här svårt att hitta en lägenhet. Jag har ju lyckats en gång förut, varför ska inte gå den här gången också:( och jälla mkb, va håller dom på med egentligen, man får bara mail med meddelandet att tyvärr så gick lägenheten till en annan sökande, och så fortsätter det. månad efter månad om man ska stå i deras kö!
arrrrrrrrrrrrh blir galen på det här!

Asalah Nasri "feen habibi"

http://www.youtube.com/watch?v=XmFddnVbhHo&feature=related


Hon har så mystisk vacker röst!





Fick precis en underbar idé!

Wow...

Vad smart jag är ! jag har tagit ett stort beslut i mitt liv. Från och med idag är det slut med all komjölk! Nu är det bara soja eller rismjölk som gäller. Jag har haft problem med magen länge nu, trust me ni vill inte veta närmare...

Hur som helst så tror jag att sojamjölk/rismjölk är lösningen, får ont i magen och så av vanlig mjölk, har inte varit så innan, det har kommit nu på äldre dar.

Men en sak jag undrar över, det är de mer allvarliga konsekvenserna över mitt stora beslut... JO, såhär, är det någon som har ett fantastiskt recept som innehåller sojaprodukter övh. ?? Eller det kan vara flera, eller en hemsida jag kan kolla in...

PSssssst.; jag bakar en hel del, finns det nåt superbra och gott kak- recept som inte innehåller komjölk/mjölkprodukter?


mmm...

Lägenhet, var är du?

Ingen lägenhet än så länge..vi har letat i hundra år känns det som! Var är du lägenhet med 2-3 rum, ganska centralt, gärna ljus och fin..med en hyra, som inte är över 5000.. Var är den? Våran lägenhet, som jag längtar efter att inreda, vet redan viken soffa jag vill ha, och vilken lampa..

och vilket soffbord, bord, stolar, bokhylla, hylla, tesil...... Var är du, våran lägenhet, var är du???

NOSTALGI; Alla tjejerna :-D


Sol :-) och så lite nostalgi från våra sommrar på stenmuren...

Fy vad varmt det är nu:-O

Det är inte klokt..Gud vad jag längtar till sommaren, midsommarjordgubbar med grädde, mammas väldigt fladdriga sommarklänning och pappas hippie-stråhatt som skymtar fram i köket.

Allt det där..och  lite till ;-)

JAG VILL HA EN SÅDAN SOMMAR SOM NÄR MAN VA LITEN OCH JÄMT HADE ROLIGT!


okej, det där var en överdrift, men ni förstår vad jag menar, när man var liten och oförstörd haha Och syskonen var det roligaste sällskapet som fanns i hela världen, jag och mina syskon brukade leka olika hinder-lekar. De gick ut på att man byggde olika banor (som vi kallade dom) i trädgården. De bestod oftast av olika bänkar, hinkar och annat skräp vi kunde hitta, som man sen var tvungen att antingen ta sig runt eller hoppa över i en mycket speciell ordning.

Jag, mina syskon och våra kusiner som nästan jämt var hemma hos oss på sommrarna, hade så himla roligt med dom där barnorna. Det gick självklart på tid också, så någon fick alltid stå vid "målet" med en väckarklocka i högsta hugg. Jag vill minnas att mamma inte var överförtjust i att vi alltid snodde hennes och pappas väckarklocka. Sliten och svart, med en trasig lampa. Den kunde man hitta sen nästa morgon, i gräsen någonstans vid gungorna, alldeles fuktig av daggen...

En sådan sommar när dagens höjdpunkt var att få en hel flaska citronsoda att dela med sin syster på stenmuren, i skuggan av vårat fina bigaroträd.. Det var underbart att bara sitta där och småprata, barfota i våra 100 procentiga linneklänningar av ekologiskt märke som mamma köpt på myrorna..


En sådan sommar då vi jämt hittade på något, vi hade en sån otrolig fantasi jag, mina syskon + alla kusinerna ( mina extrasyskon var dom, älskar dom som syskon! ) Då vi någongång hade skittråkigt, och då vi hasade runt i huset, runt, runt och klagade på pappa att "VI HAR TRÅÅÅÅKIGT PAAPAA; VA SKA VI GÖÖÖRA??" Så kom han alltid med samma visdomsord " Det är bra att ha tråkigt ibland, så det blir roligare sen, man kan ju inte alltid ha roligt" Följt av ett leende och en trött blick, sen en handviftning mot lekrummet så han skulle kunna baka ut brödet "någon jävla gång"..( min pappa svär mycket..)

En sådan sommar vill jag ha igen.. kan man få tillbaka den tro, snälla snälla?

RSS 2.0