Kaffe-chokladkaka ! Hur god som helst :)



Ingredienser:

 

  • 100 g margarin eller smör
  • 1 ½ dl vatten
  • 2 tsk frystorkat kaffepulver t.ex. nescafé
  • 2 ägg
  • 3 dl strösocker
  • 1 ½ tsk bakpulver
  • 3 msk kakao
  • 3 dl vetemjöl

Till formen:

  • ca 25 g matfett (flytande eller fast smör/margarin)
  • några msk ströbröd

Servering:

  • 1 tsk florsocker

Gör så här:

Smörj och bröa en sockerkaksform som rymmer ca 1 ½ liter. Sätt på ugnen på 175 grader.

Lägg matfettet i en kastrull och häll på vatten och kaffepulver. Sätt på plattan på medelhög värme så att matfettet smälter. Rör om och låt svalna.

Vispa ägg och socker pösigt med elvisp. Vispa ner bakpulver och kakao (kakaon kan ev. siktas för att slippa klumpar) till en jämn smet.

Häll på vetemjölet och matfettsblandningen samtidigt och vispa ihop alltsammans på en gång med elvispen. Så fort smeten är jämn, häll den direkt i sockerkaksformen och grädda i ugnen i nedre delen i 175 grader i 50 minuter.

Kontrollera att kakan är klar genom att se att den släppt formens kant eller prova med en provsticka. Provstickan ska vara torr när kakan är färdig.

Låt kakan stå kvar i formen några minuter innan du stjälper upp den på ett ugnsgaller eller ett serveringsfat. Lägg på formen igen över sockerkakan och låt den kallna.

Sikta över florsocker innan servering.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0